Leden vrtnični latte s kardamomom je čudovit poletni napitek, v katerem se prepletajo eksotične arome bližnjega vzhoda. Naredimo ga povsem preprosto, ker ne vsebuje kofeina ali alkohola, pa lahko v njem uživajo prav vsi.
Vrtnični latte navdih jemlje iz lassija, indijskega osvežilnega napitka z jogurtom, kardamomom in sadjem. Kardamom se v njem ujame s prav tako eksotično vrtnico in skupaj vas popeljeta na popotovanje po barvitih daljnih deželah ter osvežita poletne dni.
Potrebujemo:
- led
- mleko
- vrtnični sirup Bacanha
- kardamom v prahu
- vrtnične cvetove kofer.
Priprava:
Kozarec do tretjine napolnimo z ledom in ga skoraj do vrha napolnimo s hladnim mlekom. Vmešamo vrtnični sirup, v ločeni posodici pa s pomočjo ročnega penilca spenimo hladno mleko, ki ga prelijemo čez pripravljen napitek. Vse skupaj posujemo z dobro mero kardamoma in okrasimo s suhimi vrtničnimi cvetovi.